Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Birgittan markkinat Lempäälässä

Eilen aamuna lähdettiin toiveikkaana kohti Lempäälää ja Birgittan markkinoita.
Aika: 5.10.2013 klo 10:00 - 14:00
Paikka: Lempäälän kirkkotori ja Vanha asema

Viidennet keskiaikahenkiset Birgitan markkinat tarjoavat käsintehtyjä tuotteita ja monipuolista ohjelmaa, tervetuloa!

Kulkue kokoontuu Kanttorinpuistossa klo 9.30 ja lähtee klo 9.45 kohti Kirkkotoria. (Kulkueeseen voivat osallistua myös muut kuin keskiaikapuvun omistajat.) Kulkueen saavuttua klo 10 Trumpeteurs-yhtyeen avausfanfaari, pienoisnäytelmä ja avaussanat. Torimyyntiä klo 10-14 kirkkotorilla ja käsityökeskuksen edustalla. Leikkimielinen keskiaikapukukilpailu klo 10.30 lapsille, asujen esittely tapulin portailla (sarjat: alle kouluikäiset/alakoululaiset, ilmoittautuminen tapulin luona klo 10 jälkeen). Klo 12 musiikki- ja yhteislaulutilaisuus Pyhän Birgitan kirkossa, kirkon historian esittelyä ennen ja jälkeen musiikkituokion. Noin kello 13 Saltatores Tavastenses (Hämeen keskiaikaseuran tanssijat) tuo tanssillisen tervehdyksen renessanssin ajan Euroopasta, Italian ja Englannnin ylhäisistä aatelishoveista.

Tuotemyyntiä, näyttely, muinaissoitinten esittely ja keskiaika-asustetyöpaja käsityökeskuksella Vanhalla asemalla, jossa myös esillä Irmeli Koskisen kierrätysmateriaaleista valmistetut ritarihahmot.

Tämä oli siis markkinoiden mainos...
Noh, olin mukana neljättä kertaa ja jouduin telttani kera vanhalle asemalle, jonne a) johti pääpaikalta viirinauhakuja (hah)
siis kuvassa on pienet kulahtaneet viirit, joita oli talon seinustalla kujalla jossa keskellä oli koko ajan musta auto

b) jonne kuuluteltiin pääpaikalla sitten kun kulkue ja pääosa ihmisistä oli jo lähtenyt kotiin
c) mitään kylttiä tai muuta opastetta tuonne "alas" ei ollut

Meitä oli siellä 4 kojua ja lähes keskenämme saimme olla. Mikä typerintä varsinaisella markkina-alueella oli tyhjänä yksi järjestäjien katos, kaikki katokset asemalta olisivat mahtuneet myös markkina-alueelle, samoin kuin nämä 2 telttaamme.

Kulkuetta ei asemalla nähty, kun "se on aina ennenkin kulkenut tuota samaa reittiä".
Ennen ei olekkaan myyjiä ollut asemalla. Kerran meitä kävi pillipiipari viihdyttämässä noin minuutin ajan, musiikkiesitys?

Markkinoiden lopuksi käsityökeskuksen ihmiset hehkuttivat, että heillä kävi 400 henkilöä. Laskurista en tiedä, mutta meistä myyjistäkin (6 hlöä) jokainen kävi siellä ainakin 2 kertaa. Heillä saattoi käydä noin 400, mutta markkina-alueella kävi yli 1000! Toisekseen heillä kävi paljon lapsia pajoissa, joilla ei ollut rahaa tai tarvetta ostaa koruja, puukkoja, säilykekalaa tai hattuja.

Lopuksi vielä järjestäjien kojut kaatuivat kovassa tuulessa siten, että yksi myyjistä loukkaantui.

Hyvä päivä? No, ei todellakaan!!!
Hiljaista on, kuvat otettu keskipäivällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti