Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Blogi oli pakko jättää tauolle joulukuussa 2016

Huh!
Joulun jälkeen 2016 tapahtui kohdallani niin suuri onnenpotku, että tämä blogi oli pakko jättää lepäämään. Sain joulukuun lopussa kirjeen Kelalta, että olen yksi niistä 2000 suomalaisesta jotka saavat perustuloa 01.01.2017 - 31.12.2018. Nyt eletään kesäkuuta 2018 ja kokeilua on jäljellä vielä puoli vuotta.
Kulunut 1,5 vuotta on sisältänyt mitä ihmeellisempiä sattumuksia asian ympäriltä. Olen ollut lukuisissa lehti- ja tv-haastatteluissa, koska harva meistä antoi kasvonsa tälle kokeilulle. Summa minkä saan kuussa on naurettavan pieni vain 560 €, eihän sillä oikeesti elä. Joka loppukuu on pakko keksiä muita tuloja jotta selvinnee hengissä seuraavaan maksuun asti, joka on aina kuun toinen pankkipäivä.
Mutta se rauha, että sinun ei tarvitse osallistua te-keskuksen järjestämiin kissanristiäisiin on ihanaa, stressi ja mahahaava on poissa. Juuri viime viikolla tuli ensimmäinen te-keskuksen yhteydenotto sitten huhtikuun 2017 vaikka heidän olisi pitänyt olla yhteydessä joka 3 kk:n välein, ei oo olleet.
Omalla kohdallani olen päässyt kokeilemaan rajojani, olen osallistunut moniin mielenkiintoisiin projekteihin. Osa lopullisesti julkistetaan n vuoden päästä jouluna. Viimeisin hauskin dokumentti on tehty Japanin aamuteeveelle, kun olin täydellinen haastateltava heille kun kohderyhmänä /ongelmana oli: naiset, yli 50 v, yksineläjät ja työttömät. Match! Paikanpäällä kuvauksissa se vaan lipes lapasesta ja yli puolet ajasta keskusteltiin ja kuvattiin nukkekodin miniatyyreistä.
Pari seikkaa kokeilussa harmittaa. Valtio on ilmoittanut, että kokeilua ei jatketa, vaikka ketään 2000. ei ole viranomaisten toimesta tämän puolentoista vuoden aikana haastateltu. Lännen Media haastatteli viime viikolla ammattiliittoja joista yli puolet vastusti perustuloa, tottakai vastusti koska eihän perustulolaiset maksa ammattiliiton jäsenmaksua. Liittojen tulot romahtaisi jos perustulo laajenisi, joten olivat täysin väärä haastateltava.
Minä kuitenkin jatkan onnellisena outojen kokeilujeni parissa vielä hyvällä omallatunnolla seuraavat 6 kk, 31.12.2018 asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti