Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. heinäkuuta 2014

Päivä Helsingissä

Vietin eilen 9.7. hyvin hauskan päivämatkan Helsingissä ystäväni Tuiren ja hänen lastenlastensa Jennan ja Jessen kanssa. Lähdimme aamulla Tampereen Hervannasta upouudella Onnibussilla (kaksikerroksinen, punainen nahkaverhoilu, wow) klo 8.15 kohti Hesaa, jossa olimme 10.30. Matkan hinta naurettavat 7 € / hlö.
Lähdimme kävelemään kohti Kauppatoria ja Kolmen sepän patsaan läheltä "löysimme" tämän ihanan Star Wars cloonisotilaan. Oli niin valmis kuvauksiin, että oli jopa pakko maksaa hänelle muutama euro.

Kävellessämme tapasimme myös pari muuta elävää "patsasta" mutta olivat niin tylsiä pronssisissa vetimissään ettei edes innostanut kuvaus, mutta eipä heitäkään paljon kiinnostanut...

Kauppatorille kahville ja lihapiirakalle... Piirakka tulikuuma, piti odottaa useita minuutteja ennen kuin rasvaisen möntin pystyi syömään ja pahvikahvi oli karseeta, mutta join sen... väkisin.

Kauppatori oli pettymys!!!! Ennen torilla ei saanut myydä kuin kotimaisia tuotteita, vaikkakin oli hauskaa että jo kauan sitten siellä oli kesäkuumalla turkiksia. Nyt tori oli täynnä pehmohirviä yms (made in china), puutuotteita, vaatteita, hattuja (made in estonia), ulkomaisia koruja kauppiaineen, "peru"-tuotteita jne. Plääh!
Löysimme kuitenkin Hesassa tehtyjä kruunuja, tässä minun:

Kauppatorilta jatkoimme "laivalla" Korkeasaareen 54 € / 4 hlöä. En tiedä uskallanko ääneen sanoa tai tähän kirjoittaa mutta taas oli paha pettymys. Liian kuuma, päiväsaika, eläimiä ei näkynyt ollenkaan tai makasivat melkein maahan hautautuneina. Leijonaemo oli vaikuttava, koska sen oli "pakko" liikkua kun pienokaiset olivat ulkona ja ruoka-aika. Tiikerikin paistatteli auringossa, kylläkin näkyi vain pää. Mutta mieluummin menen Ähtäriin jos kotimaisia eläimiä tahdon nähdä, kun siellä aitaukset tehty niin että pääsee katseleen ylhäältä päin, jolloin myös "piiloutuneet" eläimet huomaa. Hanhia joka paikka täynnä, samoin Lennejä (siis lokinpoikasia). Entinen ihana hiekkaranta oli hanhien valloittama ja kakkima, ja sen loisto oli kadonnut ruovikkoon, kaislikkoon ja likaan.

Jurtta oli nätti, vaikkakin sen villahuovat puuttuivat, "prinsessa" pääsi lepäämään hetkeksi...

Tuire ja serkkutalo.

Ostin mä tuliaisenkin, lyijykynän, itselleni tietysti

Klo 17.40 Vispilällä eli siipirataslaivalla takaisin Kauppatorille, jossa juuri toriaika oli päättynyt. Satamassa oli komea Maltan rekisterissä oleva risteilijä, täynnä USA-turisteja. Käveltiin Espan puiston läpi Stockalle, sieltä rautatieasemalle ja lopulta Kiasman eteen odottamaan bussia takaisin, nyt hinta vain 5 € / hlö. Kotona oltiin hieman ennen klo 22.

Kiva päivä joka tapauksessa, lapset viihtyivät ja taidettiin väsyttää ne kunnolla kun äidiltä tuli tekstiviesti "ettei pulputuksesta tule loppua, ilmeisesti oli kivaa"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti