Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Päivä Turussa 02.04.

Lähdin aamulla klo 8 Onnibussilla Turkuun. Yleensä kun haluan humputtaa menen Hesaan, mutta nyt päätin toisin. Matka kesti 2 h. Jäin linja-autoasemalla pois. Sieltä kävelin Hansakortteliin kahville ja tomaattimozzarellalle.
Näin myös tuttuja Cosechan Mirka oli myymässä tuotteitaan Saaristo tutuksi -tapahtumassa, samoin kuin Mariel Design Tampereelta.

Hansasta kävelin Aboa Vetus & Ars Novaan nukkekotinäyttelyyn. Tosi paha pettymys! Talot oli kyllä hienoja, sisustus ei niinkään. Näyttelytekniikka tökki, välillä valot sai päälle välillä ei, äänet ei toimineet. Kirjoitettu ohje oli parempi, mutta rasitti katsoa pimeitä huoneita. Yhdessä talossa oli hammasharjojen vieressä muovinen hammastahnatuubi!?!? Oikeesti 1700-luvulla, ei ehkä. Kerrostalo oli HUONO kun vertaa yhdistyksen kerrostaloihin. Tuossa oli laatikoita päällekkäin. Noh, tulipa käytyä.

Näyttelystä takaisin keskustaan mm kauppahalliin, josta löysin tulevaan kilpailutyöhöni jotain oleellista (jota en voi julkistaa vielä). Presentosta ostin nuken, ja muutakin askartelutavaraa. Niin tarttuihan museokaupastakin jotain mukaan mm. mummo ja paappa sekä Reutersin posliinia (pöytäkello ja lintuja).Menin torille syömään "lihiksen" (piirakka ilman lihaa munalla, juustolla, ananaksella). Loppui ruokailu törkeästi. Näin jo kaukaa, että pari jannua pyörineen on nauttinut muutakin kuin kansalaisluottamusta. Tulla rojahtivat istumaan samaan pöytään, selkä minuun päin. Ei kulu kuin puoliminuuttia niin joku luuseriakka tulee pummaan tulta. Tai niin mä luulin... Todellisuudessa keskellä toria tehtiin huumekauppaa vekslaamalla tikkuaskin alla huumeita / rahaa. Lopullisesti se varmistui kun seuraava luuseri tuli "pummaan tulta" katkennut tupakka suussa. Poistuin takavasemmalle etsiin poliisin. Noh, ennen kuin Turusta löytyi poliisi, oli kaikki osalliset jo hävinneet....

Sen verran hatutti, että menin taas Hansaan syömään leivoksen. Sieltä kävelin Caribiaan odottamaan bussia. Odotellessa (lähes tunti) join siiderin ja tein pyhän lupauksen, että seuraavan kerran kun saan kuningasidean lähteä Turkuun, niin mieluummin syön.... Noh, ompas nimi nyt Turun poliisin tapahtumalistassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti